torek, 31. julij 2018

Krnica MTB

  Po včerajšnjem pohodu in obljubljenem jutrišnjem plezanju sva danes opravila bolj regeneracijsko vožnjo s kolesi v lepo dolinico Krnico. Približno 6 kilometrov dolga dolina je prelepa. Gorski potoček Pišnica je v njej v času obilnega deževja oblikoval hudourniško strugo, ki jo je treba na več mestih prečkati, kar s kolesom niti ni tako preprosto, saj se kamenje kar melje pod kolesi.


   Najprej sva se zapeljala mimo jezer jasna, ki so bila še povsem mirna in prazna. Po nekaj sto metrih sva zapustila asfaltirano cesto in zavila na makadamsko pot. Pot prvih nekaj kilometrov pelje vzporedno s potokom in vršiško cesto, a se na lepi jasi odcepi  v levo. Kmalu se na desni odcepi steza, kolovozna pot pa preko nekaj kar strmih klancev pripelje pod stene Špika, Prisojnika in Škrlatice do koče v Krnici.













  Tu sva malo posedela, skupaj pomalicala najboljši jabolčni zavitek in se odpravila nazaj. Do jase, tu pa sva zavila v levo in mimo spominskega obeležja vsem ki so padli v teh gorah nadaljevala preko lepega pašnika. nato je bilo treba prečiti malo širši potok, kar je Igorju uspelo brez večjih težav, če odštejem, da je na drugi strani moral menjati zračnico. Med tem pa je meni ravno tako kot lani, tukaj spet uspelo pasti s kolesa v vodo. A tokrat sem se ujela in sem bila mokra le do kolen.







 Nato sva se povzpela do vršiške ceste in se po njej spustila nazaj v Kranjsko Goro. Izlet primeren za vsakega, primerljiv s potjo v Tamar. Približno ista dolžina in nekje okoli 300 m vzpona (brez vzpona na vršiško cesto pa 50m manj)

Ni komentarjev:

Objavite komentar