ponedeljek, 9. maj 2016

Med kapljami

 Sobotna runda sama po sebi ne bi bila čisto nič posebnega, če....
 Katja je prišla k meni šele po 12 uri. Z nama je od doma šel tudi Igor z gorcem, ki je kasneje zavil po svoje v gozd. Že po dobrem kilometru smo v Loki srečali Ožbeja, bodočega ženina, z rikšo, s katero je vozil turiste in njegovo skupino fantov, ki so ga mučili. Sicer so naju vabili če se peljeva, a sva rekli, da potem, ko se vrneva, če bodo še kje v mestu..Pa še z Darjo sva bili zmenjeni. 
Do Zminca smo šli skupaj z Igorjem, od tam naprej sva šli pa sami....še ne en kilometer in dohitel naju je Tomaž, ki je imel namen iti na Stari vrh. Težka bo. V njegovi smeri so se nabirali črni oblaki. Proti Lučinam, kamor smo bile namenjene me, se je še vedno lepo svetilo. V Brodeh nas je čakala še Darja.V Poljanah je Tomaž zavil proti Staremu vrhu. Me smo pa nadaljevale.
 V Gorenji vasi smo že začutile prve kaplje, a potem nič več, vse do Lučin, kjer se je pa tako vlilo, da smo morale vedriti pod kozolcem sredi vasi. Kmalu se je pripeljal mimo starejši gospod in ustavil. Malo smo mislile, da bo kaj narobe, ker smo se stiskale pod kozolcem, a smo se hitro prepričale, da nam hoče le dobro. Ponujal nam je, da lahko gremo k njemu na čaj, šnopček ali kavo. Prijazno smo ga odklonile in rekle, da moramo naprej. Dež je že ponehaval in, ko je povsem prnehal in smo se ravno pripravile, da nadaljujemo, se je gospod vrnil in nas spet vabil na kavo, ki, da jo je že pristavil. Takrat pa smo zagledale Tomaža, ki je vedril malo niže. Premislil se je in ni šel proti Staremu vrhu, ampak je lovil nas. Zato smo ga prepričale da je šel z nami cel krog. Torej, na Suhi Dol, Smrečje, Žiri in nazaj v Loko. Na Suhem Dolu pa še tretja preizkušnja. Sošolec Grega iz osnovne šole nas je vabil na šnopček. Enkrat se pa res moram ustaviti. To pot se nismo. Drugič.


Suhi Dol


Proti Golem Vrhu


Smrečje

Čeprav je bilo še vedno vsepovsod nekaj čudno zabasano, smo potem vso pot do Loke imeli mir z dežjem. Le ceste so bile precej mokre. V Brodeh je Darja žal zavila domol. V Škofji Loki na Štengah pa smo na soncu spili še vsak eno pivo. Pridružil se nam je še Igor, ki se je tudi že vrnil z runde.


 Nevesta Urša


Ženin Ožbej 


Mimo so prišle  punce, ki so med sabo imele Ožbejevo nevesto Uršo, ki je zbirala nasvete za srečen zakon.. Igor je bil modro tiho, kar je navsezadje najbolši nasvet... S Katjo sva se zapeljali še malo po Loki, da sva našli Ožbeja z rikšo, ki pa jo je imel že parkirano na črpalki. 
Lepa, popestrena in ne predolga runda. 








Ni komentarjev:

Objavite komentar