sobota, 11. julij 2020

Z Veroniko na Križno goro in Planico

V tem tednu je godovala sv.Veronika. Moja sestra Veronika je praznovala.
Ko sem jo na njen praznik klicala, je rekla, da bo praznovala v soboto, ko bo šla peš na Osolnik ali na Križno in me vprašala če grem z njo.
Seveda, sem ji obljubila


Dogovorili sva se za Križno goro in pot naprej preko Planice ter, da štartava že ob petih in točna kot vedno, je Veronika takrat tudi prišla.
Rahlo je bilo še mračno, a vročine in sparine, ki sta se obetali za kasnejše ure še ni bilo. Pravzaprav je bilo zelo prijetno, sveže jutro.







Pot na Križno sva vzeli na počasi in nad zaselkom Caverno sva opazovali sončni vzhod. Oranžna barva sončnega vzhoda naju je nato spremljala vse do cerkve na vrhu. Pri cerkvi na Križni gori sva le malo počili, popili in nadaljevali pot naprej do vasi in po - najprej asfaltni cesti nato pa po kolovozu naprej na Planico.





Tu sva pri cerkvi imeli zajtrk in posedeli kar nekaj časa. Ko sva odhajali naprej na stezo je ravno zazvonilo sedmo uro.


 Spustili sva se v vas in naprej na kolovoz, po katerem sva prišli skoraj do vasi Pevna v dolini, malo prej sva stopili v desno na stezo in tako prihranili nekaj metrov asfaltne ceste in skozi gozd po lovski stezi prišli v Moškrin in nazaj v Podlubnik.




Lep pohod ali sprehod, ki je trajal dobre tri urice in upam, da ga čimprej ponoviva.

Ni komentarjev:

Objavite komentar