ponedeljek, 30. december 2019

Gremo gledat lučke

 Ne nismo šli v Ljubljano. Niti ne v kako drugo večje mesto. Za nas so bile vse lepe lučke v Škofji Loki. In več kot dovolj za obračanje glave dveh nadebudnih deklic, ki se nista mogli odločiti katera smrekica je lepša in katere barve lučke so lepše. Če k okrasitvi mesta prištejemo še vse okrašene balkone in hiše mimo katerih smo se sprehodili je bilo lučk res več kot dovolj. Pa še brez drenja, pokanja petard, poslušanja "neslovenske" muzike in vonja po postanem kuhanem vinu. 
Lepo je bilo. 

 Dve nečakinji, dve teti in Igor. Da pa ne bomo samo gledali lučk, smo se najprej- še pri belem dnevu sprehodili nad mesto, do Grebenarja. Le zato, da se malo shodimo in zadihamo. Če nam nebi gospod blizu hiše pri Grebenarju rekel, naj stopimo v hišo in si ogledamo res lepe jaslice, bi šli kar mimo. Še dobro, saj bi zgrešili čudovite in skrbno urejene jaslice, v katerih nam vsaka figurica pove zgodbo, nič ni postavljeno kar tako. Nečakinji sta samo stali in občudovali. A morali smo naprej. 




 Na vrhu, kjer je razgledna točka smo se ustavili in se razgledali na mesto, ki je bilo še precej živahno. Nadaljevali smo mimo gradu in se spustili na trg pred občino, kjer je letos prvič postavljeno drsališče. Šele takrat so se po mestu prižgale lučke. Ooooooo, kako lepo. 





 Mimo drsališča, kjer je mlajša nečakinja zadrževala dih in se malo kujala - kasneje sem ugotovila, da zato, ker je mislila, da gremo drsat in ona še ne zna - smo odšli na Spodnji trg, kjer smo si ogledali miniaturno zimsko deželo. Čudovito delo in priporočam. 







 Vrnili smo se nazaj na zgornji trg, ki je bil že ves v lučkah, si v mestni cerkvi ogledali še jaslice in se počasi odpravili domov na čaj. Res počasi, saj je bilo na poti do doma po hišah še ogromno lučk in izbira prave poti za vrnitev domov je bila zelo pomembna (da nebi slučajno zavili v ulico, ki bi bila manj okrašena od sosednje😀) 



Ugotovili smo, da tegale Jezusa najbrž
 malo zebe. In, ko sem rekla, da bi lahko malo sena nastlali pod noge je mlajša ugotovila, da sta verjetno krava in osel že vse pojedla...



 In spet je bilo dovolj teme za pogovor: Kaj je bilo pa tebi najbolj všeč..? In zaključek po dolgem naštevanju obeh: Vse.


Ogledali smo situdi vse izložbe po mestu



 Tole pa so še ene lepe jaslice - sestrine
 (letos prvič na tem mestu in želim, da bi dolgo, dolgo let stale v tej lepi novi hiši)

Ni komentarjev:

Objavite komentar