Kar nekaj vas me je vprašalo za recept za Jogurtovo pito iz prejšnjega bloga. Odločila sem se, da bom kar posebej napisala recept in pa seveda, kje sem ga dobila.
Pred leti so na internetnem portalu KULINARIKA.NET izdali knjigo 160 NAJBOLJŠIH SLADIC z izboljšavami uporabnikov. Seveda sem jo morala imeti in nikakor mi ni žal. To je najboljša knjiga za vsakega, ki že ima izkušnje s peko, do tistih popolnih začetnikov. V knjigi so preprosto in natančno opisani postopki. Všeč mi je, ker so zraven slike iz foruma od večih uporabnic/kov. Ter še dodatni komentarji in nasveti mojstrov, ki so recept že preizkusili. Naj povem, da zadnje čase skoraj vse sladice pečem po receptih iz te knjige. Obdržala sem le nekaj standardnih receptov, ki jih imam v svojem, tudi že povsem "zmahanem" zvezku in imajo naslove, kot so Piškoti od mami, in flancati od Francke in pecivo od Polone....hehe.
Torej recept za jogurtovo pito najdete na tej povezavi:
https://www.kulinarika.net/recepti/6063/sladice/jogurtova-pita/
Mogoče je za odtenek drugačen v knjigi,po katerem sem jaz delala, a ni bistvene razlike (V knjigi piše -testo razdeliti na tretinje, v linku pa na pol, v knjigi je dodan zdrob, jaz sem dala tudi že koruzni zdrob, ker pšeničnega nisem imela, pa je bilo zelo dobro....)
Pri peki je največji čar in bistvo vsega, preizkušati vedno kaj novega in kakšno stvar narediti po svoje.
Tako kot sem že povedala, v to pito dodajam vse vrste sadja, včasih pa tudi nič. Zdaj nisem imela vanilijevega sladkorja in sem dodala v nadev šilce ruma - super.
DOBER TEK!
Ni komentarjev:
Objavite komentar