sobota, 29. avgust 2020

Junaki 3. nadstropja in Spominska vožnja

  Včerajšnji dan je eden tistih, ki se ne pozabi. No težko bi rekla dan, saj je srečanje z junakinjo Mijo in njeno družino, predsednico društva Junaki 3. nadstropja in ambasadorjema društva Ivom in Valerijo Čarman trajalo le slabo uro, a je bilo polno emocij, nabito s pozitivno energijo in veseljem.  


 In, vsaj zame, ki se me te zgodbe še osebno dotaknejo precej naporno saj sem imela pred malo Mijo nerazumno tremo in najbrž že bolj spoštovanje in občudovanje, ker si ne predstavljam, kako vse tiste travme, preizkušnje in vprašaje ter nenazadnje fizične bolečine,  ki so mene doletele, ko sem bila odrasla in "razumna" petindvajsetletnica, preživljajo ubogi otroci. 

 

 Že takoj, ko se mi je mala Mija predstavila in mi v roke dala svoje darilo, sliko na platnu, ki sem jo jaz poimenovala Srce v srcu, ker to Mija je, sem bila vesela, da sta z mano na prvo srečanje prišli tudi Darja in Špela, jaz sem imela cmok v grlu... Potem, ko smo se spoznali z Mijino družino (oče, mami in bratec) smo odšli v mesto. 




 

 Tu pa še eno presenečenje, saj so bili kolesarji že zbrani in so čakali na Mijo, ki nam je razdelila male zlate pentljice. Še nekaj besed o društvu je dodala Urška Kolenc in seveda slikanje, druženje z malo junakinjo in skoraj prehitro je bila ura čas, da smo se poslovili in odpeljali na našo Spominsko vožnjo. 

 







Simona nas je na začetku vzpona že čakala s spremljevalnim kombijem. Na vožnji sta se nam pridružili tudi Urška in Katarina iz Društva Junaki 3. nadstropja in skupaj smo se v počasni vožnji, med pogovorom odpeljali proti vrhu..












 


 

 Na sedlu smo se zbrali, naredili slikco (ali pet) in se spustili nazaj do Naceta, kjer je Simona že imela pripravljeno vse za žejne in lačne (sladkosnedne) Hvala Urši in Andreju za odlično pripravljeno pecivo.


 

 

 Ker se je vreme pričelo kisati in so že padale prve dežne kaplje, smo se kmalu odpravili nazaj v dolino in dan zaključili v Kavarni na Štengah. 

 

Lep dan, ko se tudi kolesarji ustavimo in se imamo samo in le FAJN. Z zavedanjem, da smo naredili nekaj dobrega za drugega. 

 

Hvala vsem, ki ste prispevali donacijo, ki ste se udeležili dogodka in ki podpirate te male velike junake na njihovi težki poti do zdravja.

 

Če to želite tudi vi pa pripenjam letak društva Junaki 3. nadstropja in se lahko odločite in pomagate.

 


Še nekaj dejstev, ki so napisana na letaku:

- v Sloveniji za rakom letno zboli 70-80 otrok. Vsak teden raka na novo odkrijejo pri  1-2 slovenskih otrocih.

- V razvitem svetu je otroški rak drugi najpogostejši vzrok za smrt (za poškodbami) pri otrocih od 5-14ga leta v Sloveniji letno umre 10-15 otrok. 

- v Sloveniji zavarovalnica krije vsa zdravljenja in zdravila, ki so na voljo. Starši pa morajo plačati stroške sobivanja z bolnim otrokom v bolnišnici po otrokovem dopolnjenem 6. letu (približno 20€/dan)..........



  

1 komentar:

  1. Prav čudi me, kako ti otroci ob vseh tegobah, ki so jih prestali, izražajo tako mero optimizma. Vesela sem, da ste z lepo gesto tudi vi pomagali malim junakom.

    Lp, Anica

    OdgovoriIzbriši