torek, 2. april 2019

Kolesarske priprave v Novemgradu 2019

Pet dni v Novemgradu. Pet lepih dni, ki so minili kot bi bil en sam. 



V hotelu se nas je letos nastanilo dobrih 60 članov in družinskih članov KOLOKE. Zelo prepričana v to, da jo bom prebrala sem na poti kupila trač revijo in naj povem, da je niti odprla nisem. Ob smehu pogovorih, posedanju na soncu in ob pivu, seveda po odpeljanih dolgih (kakor kdo) rundah, je pet dni minilo prehitro, tako kot vedno. 
 Kolesarjenje po Istri mi je všeč. Lepe, neprometne ceste in vedno nova pokrajina.




Proti Bujam

Ulice Grožnjana



Oprtalj


Pred Tarom


Fletn je blo




Umag


Gradijo


Fantje in dekleta na Učki


 Skupina fantov, ki se je na Učko podala iz Novigrada 

Dušan je cel večer rezal salamo



Eni so novi, enih pa nisem ujel


 Letos sva s Sando bili v zadnji, najbolj "disco" grupi, sva pa verjetno videli veliko več kot ostali. Najin moto je bil: Važno da uživava. Čeprav sva tudi midve pregrizli marsikateri klanec. V Istri ravnine ni, razen v dolini Mirne. Je samo gor ali dol. Ni druge. Sva se pa vozili mimo lepih rdečih polj, ki so z zeleno travo in modrim nebom dajala lepo sliko. Nasadov oljk, sivke in trte. Skozi mala slikovita Istrska mesta in vasi, med katerimi je izstopal Grožnjan, mesto umetnikov s polno galerijami, ki pa so bile zaprte. Mesto stoji nad dolino Mirne in je nanjo čudovit razgled, ki smo ga občudovale ob kavi. Lepo mestece Oprtalj, ki pa je nekaj svoje lepote izgubilo že zaradi sicer kratkega, a zoprnega klanca, ki pripelje v mesto. A so nas na vrhu nasmejali Slovenski kolesarji, ki so počivali na obzidju (in najbrž čakali, kako zadihane bomo prišle v mesto - tu je bila z nama tudi Mojca, ki pa je klanec ni utrudil). Tokrat sem videla tudi središče mesta Umag. Krasi ga lep trg na katerem je zbiralnik vode in zvonik (ali le stolp). Zadnji dan smo si nekateri peš ogledali še Novigrad, si privoščili sladoled in zaključili dopust oziroma priprave. 




Najmočnejša skupina





Na teh pripravah so fantje iz hitrejših skupin naredili v petih dneh preko 500km, dekleta pa preko 400. Meni jih je uspelo nabrcat dobrih 230, s čimer sem povsem zadovoljna. 


Najbolj vesela pa sem bila, ker so se zaključila priprave le z nekaj predrtimi zračnicami in strgano "zajlo", brez drugih poškodb in neprijetnosti. Naj tako ostane in naj bo to dobra napoved za celo leto.


 
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar