nedelja, 4. marec 2018

Premierni Zimski tekaški KOLOKA GP

  Da Koloka ne miruje je znano. Najbrž se čez zimo ne obrne nič manj kilometrov kakor čez leto, le da "se trenira na skrivaj". Zato s(m)o spomladi vsi na trnih in čakamo na prve klance, kjer se izkaže, kdo je delal in kdo je imel "zimsko spanje" Običajno sem med temi drugimi, a se ne sekiram, saj kolo vozim za svoj užitek. (Tudi v je..... klance, kjer ni veliko uživancije)
  Letošnja zima je bila vse do konca Januarja bolj skopa s snegom in za meni precej lep šport se je bilo treba zapeljati više, kjer je bil sneg. A končno se nam je poklopilo vreme, sneg, čas, in izpeljali smo Prvi Koloka smučarsko - tekaški GP.





  Zgodnja ura je bila prava izbira in ko smo se pripeljali na Jezersko do koče ob jezeru, tam ni bilo še nikogar. Po obuvanju in pripravah smo se zapeljali na izredno lepo urejene proge.



 Najprej krog za ogrevanje, spoznavanje proge in preizkus smuči. Je materjal dober, je izbrana maža prava.....se je kdo "zamazal". Za ene - kar je, je....drugi, hitro v avto po tekmovalne smučke. Nato zbor na štartu in dogovor o tekmi. Fantje pet krogov, dekleta tri kroge. Z Darjo sva bili takoj istih misli, da je za nas dovolj dva kroga, ker sva bili pač v večini (pa tudi če nebi bili ;-) ) je obveljala najina. Jerneji pa je krog ali dva gor ali dol vseeno. (je že napol profi) Na štartu nas je bilo pet deklet Jerneja, Darja, Sanda, ki je danes sploh prvič stala na smučkah in ji ni šlo slabo, Nada in jaz. Ter enajst fantov (Tomaž, ki je tudi prvič tekel in sploh ne slabo, si je vzel nekaj metrov prednosti :-) )



Tri, štiri..zdaj....




Prvi trije: Jure, Žiga in Kordi,  le da so se na cilju zamenjali


Ostali niso daleč zadaj.....


Darja pravi: ...mrtva, mrtva....


Prvi, drugi, tretji




 Štartali smo skupaj in kljub temu, da na delu, ki smo ga določili za tekmo ni pretiranega klanca, mi je srce že prav kmalu delalo na polnih obratih.  
Po končani tekmi so se fantje še zapeljali navzgor v dolino Ravenske Kočne (mimo kmetije Ancelj) Dekleta pa smo naredila le še en krog razpeljave in se odšla v kočo pogret s čajem. Šele po slabi uri so se nam pridružili še fantje.  Sledila je še podrobna analiza in po ugotovitvi, da je GP uspel in da ne sme biti prvi in zadnji smo se odpeljali domov.

Tud po treningu je luštno



Jezero







   

Ni komentarjev:

Objavite komentar