četrtek, 8. februar 2018

Športni dan v Valbruni s KOLOKO in Pavletom Pečelinom

  Klub Koloka nima veliko sponzorjev, a vsak posebej nam je pomemben. Pavle Pečelin ( Prevoz in turizem Pavel Pečelin ) je eden od naših največjih sponzorjev in obenem tudi oba, Pavle in Mojca aktivna člana in dobra kolesarja. Pavle je praznoval okroglo obletnico in nam pripravil lepo presenečenje. Vse nas, ki imamo radi zimo in smo si na Kulturni dan vzeli čas, je peljal na tekaški športni dan v Valbruno ali Ovčjo vas.

 Pavle, še enkrat hvala za tale lep dan


  Ovčja vas je lepa, majhna, alpska vasica. Od Rateč je do tja le nekaj kilometrov (morda kakih 20, prosim če me kdo popravi) Zanimivo je, da se je še leta 1971 v tej vasi skoraj polovico (46,2%) ljudi izreklo za Slovence in izbralo slovenski jezik za materinega. Najbrž bi bil danes ta procent precej manjši. 


Ovčja vas ali Valbruna


 Malo pred sedmo smo se najbolj zagreti tekači zbrali okoli Pavletovega avtobusa, se naložili in odpeljal nas je proti omenjeni vasici. Ko smo se peljali mimo Rateč in tekaškega terena okoli Sokličeve trgovine in gostilne, smo opazili, da so za razliko od zadnjič, ko smo mi tekli v cel sneg bile proge že zratrakirane in pripravljene na tekače. A mi smo se peljali naprej. V Ovčji vasi je najprej izgledalo malce bolj klavrno in je kazalo, da proge sploh niso nerejene. A smo se zaparkirali ob trgovino in v bližini vasi že zagledali lepe na "frišno" urejene proge.

Fajn je blo

Prihod


 Na štartu


Nekje na sredi



Še ostali...

.....pa še zadaj so .....ali pa že krog pred nami...



 Lep krog, dolg dobrega dva in pol kilometra smo zasedli samo mi. Nikjer nikogar drugega. Le še eno dekle se je z klasičnimi smučmi počasi sprehajalo okoli. Večina smo ostali kar tu, na tem krogu. 



                            Jure                                 Matjaž - Ta velk


  Le Sandi Uroš in Kordi so se zapeljali v dolino, v smeri Višarij in kasneje pripovedovali o pravljici in čudovitih progah, ki pa jih bomo ostali obiskali naslednjič.


Kordi..še fotoaparatu se je zameglilo, tako hitro je prišel mimo 


                          Kordijeva slika iz doline,kamor so šli samo Sandi, Kordi in Uroš



  Za danes je bilo več kot dovolj že nekaj krogov tam, ob vasi. Cilj - biti na zraku in kasneje, brez slabe vesti doma poležati na kavču bolj ali manj prijetno utrujen - je bil dosežen.  


Hja...Igorjeve bojne rane - taaaak žul, (pa kolk jamranja ;-) )

Ni komentarjev:

Objavite komentar